- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Fursecurile aroma de cu lamaie sunt aromate si pline de vitamine. Fursecurile cu lamaie sunt de post si sunt mult mai fragede a doua zi.
		
		Ingrediente
		
			
- 200 gr margarina
 
- 400 gr faina
 
- 200 gr zahar
 
- 2 lamai
 
- 3 linguri cu zahar farin
 
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
 
- 1 plic praf de copt
 
- 1/2 lingurita cu sare
 
- 2-3 feluri de gem
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se cerne faina in castron adanc, se amesteca uniform cu praful de copt, vanilia si  putina sare.
 
- Margarina se tine la temperatura camerei cateva ore, se freaca pana se omogenizeaza, se adauga zaharul si se obtine o crema neteda peste care se stoarce zeama de la doua lamai si 2 lingurite cu razatura de coaja de lamaie. Peste crema se pune faina in ploaie si se incorporeaza incet folosind o lingura de lemn.
 
- Din aluat se intinde o foaie groasa de 1 cm din care se taie rondele cu gura unui pahar mic. Se coc la foc iute 10-15 minute, se scot pe un platou, apoi se ung cu gem si se lipesc cat sunt calde cu gemuri diferite: de caise sau de piersici si de gutui sau de prune. Se pun pe platouri, se pudreaza cu zahar farin. Sunt bune si de pe o zi pe alta.