Frappe de cocos cu perle de papaya

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frappe de cocos cu perle de papaya este un desert elaborat foarte delicios si plin de vitamine.

Ingrediente

    PENTRU FRAPPE:

    • 200 ml lapte de cocos
    • 1 lingura zahar pudra
    • 50 gr nuca de cocos proaspata
    • 1 lingura faina
    • 30 ml frisca lichida
    • 1 fruct papaya copt
    • ulei de floarea-soarelui

    PENTRU DECOR:

    • 100 ml sirop de porumb (sau melasa)
    • 1 banana verde


Instructiuni de preparare

  1. Pune laptele de cocos in frigider si lasa-l 30 de minute ca sa se raceasca. Desfa fructul de papaya si scoate-i semintele, apoi pune-le intr-un castronel si presara-le cu zahar pudra. Coace-le 1 minut in cuptorul cu microunde reglat la putere maxima. Decupeaza din pulpa  fructului mai multe bilute cu ajutorul unei lingurite.
  2. Curata banana de coaja si tai-o rondele subtiri, presara-le cu faina si prajeste-le rapid in ulei incins. Scurge-le de ulei, asaza-le pe o tava si baga-le in cuptor, ca sa se usuce.
  3. Pune in vasul blenderului laptele de cocos rece, frisca lichida si bucata de nuca de cocos proaspata si mixeaza ingredientele in asa fel incat sa obtii o compozitie cremoasa si aerata. Toarn-o in pahare inalte si inguste, alternand cu straturi de seminte de papaya racite.
  4. Decoreaza cu chipsuri de banana si cu sirop de porumb si serveste frappe-ul cu bilute de papaya alaturi.

 

Stiai ca...

Banana este un fruct foarte putin hidratant deoarece, spre deosebire de alte fructe proaspete, contine o cantitate mica de apa? Este un aliment foarte bogat in amidon si zaharuri, cu un aport caloric  mai mare decat fructele locale: 100 gr de fruct contin circa 66 de calorii.

Recomandari

Deserturi