Jeleu de portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de portocale il puteti servi ca digestiv dupa o masa copioasa sau ca aperitiv inainte...

Ingrediente

    • 500 ml vin alb dulce
    • 350 gr zahar
    • 7 portocale
    • 10 foi de gelatina
    • vanilie
    • 200 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se face intr-o cratifa un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care cratita se ia de pe foc. 
  2. Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de zeama, iar aceasta se adauga la sirop. Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa rece si se amesteca si ea in sirop. Se pune din nou cratifa pe foc si se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. 
  3. Compozitia rezultata se lasa la rece, dupa care se strecoara bine prin tifon, iar jeleul se toarna intr-un castron umed. Acesta se lasa la frigider pana cand se incheaga. 
  4. Inainte de a servi, castronul se scoate din frigider, se scufunda cateva secunde in apa clocotita, se rastoarna jeleul pe un platou si se orneaza cu feliile de la o portocala si frisca.

Recomandari

Deserturi