- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Jeleul de portocale il puteti servi ca digestiv dupa o masa copioasa sau ca aperitiv inainte...
		
		Ingrediente
		
			
- 500 ml vin alb dulce
 
- 350 gr zahar
 
- 7 portocale
 
- 10 foi de gelatina
 
- vanilie
 
- 200 gr frisca
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se face intr-o cratifa un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care cratita se ia de pe foc. 
 
- Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de zeama, iar aceasta se adauga la sirop. Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa rece si se amesteca si ea in sirop. Se pune din nou cratifa pe foc si se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. 
 
- Compozitia rezultata se lasa la rece, dupa care se strecoara bine prin tifon, iar jeleul se toarna intr-un castron umed. Acesta se lasa la frigider pana cand se incheaga. 
 
- Inainte de a servi, castronul se scoate din frigider, se scufunda cateva secunde in apa clocotita, se rastoarna jeleul pe un platou si se orneaza cu feliile de la o portocala si frisca.