Compot de vara din piersici delicioase

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest compot de vara din piersici delicioase este desertul perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 6 piersici mari
    • 6 linguri cu apa
    • 1/2 lamaie
    • vanilie
    • 6 linguri cu zahar
    • 100 gr piscoturi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti de coaja sase piersici mari, le scoti samburii, le desfaci in doua si le pui pe lingura de supa.
  2. Intr-o cratita cu gura larga fierbi zaharul cu apa si, cand clocoteste, pui piersicile si le tii 2 minute. Tragi lingura de supa afara, pui piersicile in compotiera si lasi siropul sa se ingroase pe foc mic, parfumat cu vanilie si zeama de lamaie. Tragi cratita cand siropul a scazut la jumatate. Lasi sa se raceasca si-l torni rece peste fructe.
  3. Pui compotiera la rece pentru 2 ore, apoi servesti in cupe marginite cu piscoturi fine.

Recomandari

Deserturi