Ardei capia si gogosar in sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeiul capia si gogosar in sos picant sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura alaturi de o carne grasa la gratar.

Ingrediente

    • 2 kg ardei capia
    • 1 kg gogosar
    • 200 g mustar
    • 250 ml otet
    • 250 gr zahar
    • 3 linguri cu sare
    • piper boabe
    • dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ardeii, se taie felii, se pun cu 3 linguri cu sare si 1 lingura cu zahar sa stea cateva ore, intr-un vas acoperit
  2. Se face un sos din: otet, mustar subtiat cu un pahar cu apa, zahar si sare, care se pune pe foc mic. Se adauga zeama lasata de ardei, se fierbe incet Se pun feliile de ardei in sos, se fierb 10 minute, se scot cu o lingura mare si se pun direct in borcane. Se indeasa usor, se toarna dea­supra ardeilor sosul in care au fiert .
  3. Se inchid borcanele si se pun pe tabla aragazului sa se sterilizeze 15 minute. Iarna se servesc langa mancaruri de carne. Uleiul schimba gustul legumelor, deci se adauga in momentul cand se consuma.

Recomandari

Conserve si Muraturi