Coaja de portocala confiata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coaja de portocala confiata este foarte aromata, fiind de mare folos la prepararea deserturilor.

Ingrediente

    • 6 portocale cu coaja groasa
    • 500 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se decojesc portocalele, iar coaja se taie in patrate, care se tin in apa rece 3 zile, schimband apa de cateva ori ca sa isi lase amareala.
  2. Se scot cojile, se scurg, apoi se pun la fiert impreuna cu siropul de zahar preparat dinainte. Se lasa sa fiarba pana cand siropul a scazut aproape de tot, iar cojile au devenit sticloase.
  3. Se scot cojile de portocala pe o tava  si se pun in cuptorul cald sa  se usuce, repetand operatiunea inca 2-3 zile.
  4. Cojile de portocale confiate se pastreaza in borcane inchise ermetic, la loc intunecat si rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi