Salau cu maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul cu maioneza este un aperitiv plin de vitamine si apetisant.

Ingrediente

    • 1 salau
    • 200 ml vin alb
    • patrunjel tocat fin
    • 1 galbenus crud
    • 1 galbenus fiert
    • 200 ml ulei
    • 1 lingura cu mustar
    • sare
    • 3-4 castraveti acri
    • 4 oua fierte tari
    • 2-3 linguri cu unt
    • piper boabe
    • usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pestele, il golesti, il speli si-l sarezi, apoi il ungi cu unt.Il lasi sa stea asa o ora, apoi il pui la fiert in apa calda in care adaugi 200 ml vin, sare, boabe de piper si usturoi tocat. Lasi vasul la foc mic 45 de minute, racesti pestele si-l scoti pe un platou.
  2. Din cele doua galbenusuri, o lingura cu mustar, sare si ulei pus pe incetul faci o maioneza potrivit de tare. Daca nu-ti reuseste o ingrosi cu 2-3 linguri pline cu piureu de cartofi. Tai pestele felii, intre felii asezi castraveti acri si sferturi de ou fiert tare, acoperi cu maioneza si decorezi cu patrunjel tocat fin.
  3. Servesti cu paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Aperitive