Rulouri umplute cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulourile cu branza sunt ideale ca aperitivie la mesele festive. Au un gust bun si se prepara repede. Le poti servi si cu putina smantana, parmezan ras si patrunjel.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 550 gr faina
    • 100 gr unt
    • 250 ml de apa foarte rece
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 gr branza dulce de vaci bine scursa
    • 150 gr telemea de oi
    • 150 gr de sunca presata
    • 50 gr de nuca macinata
    • 1 ceapa
    • 2 linguri de smantana
    • 1 legatura de patrunjel verde
    • oregano uscat
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

 

  1. Cerni faina cu sarea intr-un castron mare ,faci o adancitura la mijloc unde pui untul taiat felii .Amesteci cu degetele pana cand feliile de unt sunt acoperite bine cu faina. Adaugi apa foarte rece si continui sa amesteci aluatul la inceput cu o lingura de lemn apoi asezi aluatul pe o planseta prasarata cu faina si se continua framantatul pana se obtine un aluat consistent si neted.
  2. Aluatul se intinde intr-o foaie ,il pliezi in patru, il acoperi cu o folie de plastic si se da la rece pentru 30 de minute.Apoi se repeta opetatiunea cu intinsul si impachetatul aluatului inca de 3 ori.
  3. Intre timp sfarmi branza de vaci cu furculita ,o amesteci cu telemeaua de oi,sunca taiata bucatele nuca si ceapa taiata cubulete. Adaugi patrunjelul tocat marunt si putin oregano uscat ,sare si piper dupa gust, apoi se amesteca toata compozitia cu smantana.
  4. Tai fasii din aluatul obtinut (care acum are consistenta unui foietaj) le infasori pe tuburile de rulouri si le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru 15-20 de minute la foc iute. Dupa ce se racesc bine rulourile le umpli cu pasta de branza.

 

Recomandari

Aperitive