Fritata cu ciuperci si dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fritata cu ciuperci si dovleac este o omleta delicioasa si foarte buna, mai ales dimineata, la micul dejun.

Ingrediente

    • 550 gr dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja)
    • 15 gr unt
    • 4 linguri ulei
    • 150 gr ciuperci
    • 2 catei de usturoi sfarimat
    • 8 fire de ceapa verde taiate
    • 7 oua batute ca la omleta
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se gateste dovleacul 5 minute intr-o tigaie mare cu apa(fiarta), putin sarata pana cand dovleacul se inmoaie, moment in care se scurge de apa.
  2. Intr-o tigaie se incalzeste untul si 2 linguri ulei. Se adauga ciupercile si se prajessc 6-8 minute invartindu-le mereu pina sunt rumenite. Se adauga uleiul ramas si se prajeste dovleacul 2-3 minute pana se rumeneste. Se adauga usturoiul si mirodeniile si se gateste 1 minut, dupa care se aduga ceapa verde si se lasa inca un minut.
  3. Se pun ouale batute peste toata compozitia si se prajesc 4-5 minute psna este rumenita. Se pune tigaia in cuptor sau pe gratar pentru 1-2 minute ca sa se coaca deasupra, apoi se  serveste taiata in bucati ca la pizza cu sosuri dupa gust.

Recomandari

Aperitive