Barcute de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de barcute cu vinete este o reteta delicioasa atat vara cat si in zilele de post fiind in acelasi timp o reteta satioasa si plina de vitamine.

Ingrediente

    • 2 vinete potrivite
    • 200 gr piept de pui
    • 2 ciuperci
    • 1 ceapa
    • 1 rosie
    • 6 linguri cu orez
    • 1 ou
    • patrunjel
    • sare si piper
    • o lingura de ulei

     

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se spala,se taie in jumatate pe orizontala si li se scoate miezul cu o lingura. Barcutele de vinete obtinute se oparesc in apa clocotita in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se pun la scurs.
  2. Ceapa curatata se taie marunt si se caleste in ulei.
  3. Se adauga pe rand morcovul ras,ciupercile tocate marunt,carnea taiata bucatele,miezul de vinete tocat si orezul fiert pe jumatate.
  4. Se adauga putina apoi se calesc impreuna 15 minute pe foc mic
  5. Se adauga rosia curatata de pielita si taiata cubulete,sare si piper,dupa gust,si se mai lasa inca 5min. 
  6. Se da deoparte,se lasa un pic sa se raceasca,se adauga oul batut si se amesteca.
  7. Se umplu barcutele cu amestecul pregatit si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
  8. Se servesc decorate cu patrunjel verde.

Recomandari

Aperitive