Pateuri de cartofi cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile de cartofi cu branza sunt cu siguranta la indemana tuturor, fiind un aperitiv foarte apreciat la mesele festive.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 3 linguri faina
    • branza de vaci sau tele mea
    • 3 oua
    • 50 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta  se amesteca cu faina, ouale batute, untul si putina sare.
  2. Se ia cu lingura uda cate o bucata din aluat, se asaza pe o tava presarata cu faina sau cu hartie de copt si se face pe fiecare pateu cate o adancitura in mijloc, unde se pune branza de vaci sau telemea rasa.
  3. Se ung pateurile cu lapte sau cu ou batut si se baga tava in cuptorul incins timp de 25 de minute.
  4. Pateurile de cartofi cu branza se servesc alaturi de salata verde proaspata.

Recomandari

Aperitive