Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu resturi de friptura si ficat pot fi servite atat ca gustare cat si ca fel principal, fiind satioase si foarte gustoase.

Ingrediente

    • 14-16 clatite
    • 200 gr friptura rece
    • 200 gr ficatei de pasare sau de vita
    • 2 cepe
    • 150 ml ulei
    • verdeata tocata
    • 1 ou
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Pregatiti clatitele dupa reteta cunoscuta. Folositi apa minerala sau sifon pentru ca aluatul sa nu se prinda de tigaie. Dupa ce le-ati rumenit usor in ulei, strangeti clatitele pe platou.
  2. Tocati marunt carnea (folositi resturile care au ramas de la o masa mai bogata) si amestecati cu ficateii fierti si tocati felii. Peste acest amestec puneti ceapa tocata si 2 linguri cu ulei si caliti cu vasul acoperit 5-6 minute.
  3. Raciti amestecul 15 minute, amestecati cu oul crud, verdeata tocata, sare si piper macinat. Framantati amestecul cu mana umeda, apoi umpleti clatitele, rulati si asezati-le in randuri stranse in forma de sticla termorezistenta, in care ati turnat uleiul ramas.
  4. Puneti forma in cuptorul fierbinte pentru jumatate de ora, apoi serviti-le langa o salata de sezon si vin alb.

Recomandari

Aperitive