Budinca de curmale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de curmale este o budinca aperitiv cu arome orientale, foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • 500 gr curmale
    • 100 gr rom
    • 200 gr stafide
    • 250 gr piscoturi
    • 100 gr zahar

    PENTRU CREMA:

    • 2 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • 250 gr nuci macinate
    • 2 oua
    • 200 ml smantana
    • 200 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se scot samburii din curmale, se fin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita.
  2. Se tapeteaza o forma cu piscoturi. Se pune un strat de piure de curmale, unul de stafide, un strat de piscoturi si tot asa, alter¬nand, pana se termina ingredientele.
  3. Se face o crema din nucile rasnite care se amesteca cu ouale, galbenusurile, zaharul, untul, laptele, albusurile batute spuma si smantana. Se toarna crema peste fructe si se coace, in bain-marie, timp de 60 de minute. Budinca se serveste calda.

Recomandari

Aperitive