Budinca de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de capsuni este budinca cea mai indragita de copii,pe care ar servi-o atat la gustare cat si la desert.

Ingrediente

    • 1 kg capsune coapte
    • 150 gr gris
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 4 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se spala capsunile, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa.
  2. Se fierbe laptele, se pune grisul in ploaie si, dupa ce a fiert, se lasa la racit. Se amesteca rece cu pasta de fructe si cu albusurile batute spuma tare.
  3. Se tapeteaza o forma, se toarna compozitia si se coace in cuptor, la foc potrivit, in bain-marie, timp de 50 de minute.

Recomandari

Aperitive