Galuste cu prune- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Galustele cu prune sunt perfecte la micul dejun, mai ales daca le serviti reci cu o ceasca de cafea calda.

Ingrediente

    • 30 prune
    • 2 oua
    • 6 linguri ulei sau unt topit
    • 2 oua
    • 500 gr pesmet
    • 500 ml apa
    • 500 gr faina
    • zahar
    • sare
     

Instructiuni de preparare

  1. Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cu uleiul, pana clocoteste. Se ia apa de pe foc si se adauga faina, toata odata, amestecandu-se incontinuu. Se lasa la racit si apoi se adauga ouale, amestecand pana ce se omogenizeaza. Aluatul obtinut se face sul si se taie in 30 de bucati.
  2. Prunele se spala si li se scot samburii, apoi fiecare pruna se imbraca intr-o bucata de aluat, astfel incat sa se obtina o galusca.
  3. Galustele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, la foc mic, iar cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata si se pot scoate.
  4. Se tavalesc galustele scurse prin pesment, care a fost prajit in prealabil si in care s-a adaugat zahar si scortisoara.

Recomandari

Aperitive