Budinca de fragi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de fragi este o budinca foarte buna si gustoasa, pe care o puteti servi atat la gustare cat si la desert.

Ingrediente

    • 1 ligura unt
    • 8 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 1/2 franzela
    • 100 ml lapte
    • 200 ml vin
    • 6 linguri dulceata de fragi
    • 8 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceafa de fragi. Se inglobeaza la urma albusurile batute spuma.
  2. Se unge forma cu unt si pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor timp de 30 de minute.
  3. Cand budinca e gata coapta, se face un sirop din 3 linguri de dulceata de fragi si 200 ml de vin. Siropul se toarna deasupra budincii si se da din nou la cuptor cateva minute.

Recomandari

Aperitive