Clatite picante umplute cu carne la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu carne la borcan sunt foarte gustoase si satioase, ele fiind perfecte atat ca aperitiv cat si ca fel principal.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 2 oua
    • 20 linguri faina cernuta
    • 1 l lapte
    • 200 ml apa rece, sifon sau apa minerala
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingurita cu sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2-3 bucati de carne de porc la borcan
    • 3-4 carnati
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 1 lingura cu verdeata tocata (marar, tarhon sau patrunjel)
    • 3-4 frunze de menta
    • piper (pentru umplutura)
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 45 minute

  1. Faceti clatitele dupa metoda clasica; spalati ouale, stergeti cu servetele, spargeti in castron adanc. Adaugati 3-4 linguri cu faina, amestecati, subtiati cu lapte si apa, sarati si adaugati restul de faina si lapte.
  2. Daca laptele lipseste, folositi apa minerala. Ungeti o tigaie cu ulei, turnati aluat cu un polonic, rumeniti clatitele pe ambele parti si strangeti-le pe un platou.
  3. Tocati ceapa marunt si caliti cu 2 linguri de ulei. Lucrati cu vasul acoperit. Dupa 5 minute  adaugati carnea si carnatii tocate bucati mari si lasati sa fiarba 2-3 minute, apoi trageti cratita de pe foc, adaugati verdeata tocata, putina sare si piper, amestecati omogen si umpleti clatitele.
  4. Asezati-le in randuri stranse in tava unsa cu ulei, turnati deasupra lor bulion desfacut intr-un pahar cu apa fierbinte si condimentati cu frunze de menta.
  5. Puneti tava in cuptor pentru jumatate de ora, la foc potrivit.
  6. Serviti clatitele umplute ca un fel de mancare, langa vin alb.

Recomandari

Aperitive