Clatite picante umplute cu carne rasol

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu carne rasol sunt delicioase si satioase, ele fiind perfecte la micul dejuna chiar si daca sunt preparate cu o zi inainte.

Ingrediente

    PENTRU CLATITE:

    • 2 oua
    • 10-12 linguri cu faina
    • 1/4 lingurita cu sare
    • 1 l apa minerala
    • 2 linguri cu ulei

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200-300 gr carne rasol (de pui sau vita)
    • 1 ceapa
    • 1 ou
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper macinat
    • verdeata tocata
    • 200 ml suc de rosii sau 2-3 rosii bine coapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti clatitele dupa metoda clasica. Clatitele se rumenesc putin si, mai ales, nu se prajesc in mult ulei. Tigaia in care se fac clatitele se unge doar cu ulei.
  2. Tocati ceapa si caliti-o cu o lingurita de ulei timp de 5 minute. Adaugati carnea rasol taiata cuburi mici si lasati sa stea pe foc 2-3 min. Trageti vasul de pe foc, raciti amestecul 15 minute adaugati 1 ou, verdeata tocata, sare, piper macinat si omogenizati amestecul.
  3. Umpleti clatitele, rulati-le si asezati-le in tava sau forma de sticla termorezistenta in care ati turnat 2 linguri de ulei.
  4. Puneti forma in cuptorul cald, dupa ce ati pus printre clatite felii de rosii decojite.
  5. Dupa jumatate de ora serviti mancarea calda, langa vin alb.

Recomandari

Aperitive