Tort vesel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti un tort cu care sa ii surprindeti pe cei dragi atat la aspect cat si ca gust, atunci este momentul sa preparati acest delicios tort vesel.

Ingrediente

    PENTRU DOUA BLATURI:

    • 6 linguri zahar
    • 1 lingura cacao
    • 6 oua
    • 8 linguri faina
    • unt si faina pentru tapetat tava

    PENTRU CREMA:

    • 1 plic budinca de vanilie sau rom
    • 1 plic budinca de capsune
    • 200 gr unt
    • 700 ml lapte
    • 8 linguri zahar

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr ciocolata alba
    • 100 gr unt
    • fructe confiate
    • 100 gr ciocolata neagra subtire
    • 2 linguri zahar pudra
    • colorant alimentar verde si rosu


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blatul galben bati spuma 3 albusuri cu 3 linguri de zahar, adaugi pe rand 3 galbenusuri, apoi 4 linguri de faina in ploaie si coci in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc moderat.
  2. Pentru blatul maro se procedaza la fel ca la cel galben numai ca impreuna cu faina se adauga ci cacaua.
  3. Intre timp, se prepara crema. Prepari fiecare budinca separat, dupa instructiunile de pe plic, folosind jumatate din cantitatile de lapte si zahar, iar dupa ce se racoresc adaugi la fiecare cate 100 gr de unt.
  4. Cand toate sunt gata este momentul asamblarii tortului. Tai fiecare blat in 3 pe orizontala. Pastrezi intregi o foaie maro si una galbena, iar din celelalte foi decupezi cate 3 cercuri folosind pahare de marimi diferite. Reconstitui foile din cercuri de culori diferite si obtii 4 foi bicolore.
  5. Pe un platou asezi foaia maro intreaga, peste ea un strat de crema alba, apoi o foaie bicolora, crema roz si repeti operatia alternand cremele pana inchei cu foaia galbena pastrata intreaga.
  6. Pentru  ornament, freci spuma untul cu zaharul pudra si incorporeziputin cate putin ciocolata alba topita cu 1 lingura de unt si racita. Imparti crema in 3 parti, o parte o lasi alba si pe celelalte le colorezi cu cateva picaturi de colorant alimentar verde si roz, apoi acoperi tortul si il ornezi cu ajutorul unui sprit. Completezi  decorul  fructe confiate si bucatele de ciocolata neagra lipite de crema alba.
  7. Cand tortul este gata, trebuie sa stea la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi portionat si servit.

Recomandari

Torturi