Eisen tort

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Eisen tort este un tort rapid, gustos si foarte aromat, perfect langa o cana de ceai.

Ingrediente

    • 250 gr zahar
    • 250 gr stafide
    • 250 gr nuci macinate
    • 1 lingura cu unt
    • 250 gr faina
    • 6 oua
    • 1/2 lingurita cu scortisoara pulbere
    • 2 linguri cu rom
    • 1/4  lingurita cu sare.

Instructiuni de preparare

  1. Speli ouale, separi galbenusurile, pe care le freci spuma cu zaharul tos. Parfumezi crema cu scortisoara pisata, adaugi stafidele macerate 1 ora in rom, nucile macinate, sarea si faina in ploaie. Omogenizezi amestecul, adaugi albusurile batute spuma tare, amesteci usor pentru ca aluatul sa ramana pufos si usor.
  2. Ungi o tava cu unt, o tapetezi cu faina, rastorni aluatul. Primele 5 minute  dai focul tare, apoi  la potrivit.
  3. Prajitura este gata in 30-35 minute. O tai rece, o acoperi cu ciocolata sau frisca si servesti. Se poate servi imbibat cu un compot de fructe sau cu cafea rece.

Recomandari

Torturi