Tort Cassata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Cassata este originar din Sicilia, el fiind de nelipsit de pe mesele italienilor in ziua de Paste.Este delicios la gust si spectaculos la design.Vi-l recomand sa-l incercati macar o data si veti obesva ca este un desert delicios si de mare efect.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr faina
    • 7 oua
    • 250 gr zahar
    • 100 gr amidon alimentar
    • 50 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 350 gr zahar pudra
    • 500 gr branza ricotta
    • 200 gr zahar brun
    •  1 lingurita zeama de lamaie
    • coaja rasa de portocala
    • 100 gr ciocolata cu lapte
    • 100 ml apa
    • rom
    • 1 plic zahar vanilat
    • fructe uscate:cirese, caise

    PENTRU DECOR:

    • 500 gr zahar pudra
    • 1 plic de gelatina
    • 1 esenta de portocale
    • 4 picaturi de colorant alimentar-verde
    • fructe uscate:cirese, caise

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se bat spuma tare albusurile de ou in care se adauga un varf de cutit de sare. Cand albusurile sunt spuma tare se adauga zaharul si se continua mixarea.Se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul vanilat si untul. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga faina si amidonul alimentar. Din acest moment aluatul se va amesteca cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus. Compozitia de blat de pune intr-o forma de tort cu marginile detasabile, si care a fost unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Se baga in cuptorul incins timp de 30 de minute, la foc moderat.
  2. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca complet, se scoate din forma si se taie in doua parti, pe orizontala.
  3. Separat se prepara crema, amestecand bine branza ricotta cu zaharul brun, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se amesteca  bine cu o lingura de  lemn pana cand crema capata o consistenta fina si spumoasa. Se adauga o lingurita de zeama de lamaie, si 100 de ml de apa. Se amesteca continuu adaugand o lingurita de rom sau amaretto si coaja rasa de lamaie.Se lasa creama sa stea 20 de minute la frigider.
  4. Se scoate crema din frigider si se adauga bucatele mici de ciocolata si bucatele mici de fructe uscate.
  5. Acum este momentul sa compunem prajitura. In forma in care s-a copt blatul se pune o parte de blat, se adauga crema, niveland pe toata suprafata, se adauga al doilea blat. se acopera cu o farfurie pentru a presa un pic si se baga in frigider pentru 2 ore.
  6. Spre sfarsitul celor 2 ore e momentul pentru pregatirea glazurii. Intr-un ibric se pun 100 gr de zahar pudra, pliculetul de gelatina si 100 ml apa. Se pune ibricul pe foc, la flacara mica si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand compozitia devine lichida iar gelatina si zaharul sumt complet dizolvate.
  7. Separat, intr-un castron se amesteca  restul de zahar pudra, esenta de portocale si daca mai e nevoie se adauga trepata o lingurita de apa astfel incat compozitia sa fie grosuta de consistenta smantanii. Adaugati cele 4 picaturi de colorant alimentar verde apoi turmati peste si compozitia de gelatina cu zahar. Amestecati bine pana cand  glazura capata o textura fina.
  8. Se intinde glazura pe toata suprafata tortului cat si pe margini si se niveleaza cu o spatula. Se decoreaza cu fructe uscate si este recomantat sa mai tineti 2 ore la frigider inainte de a fi servit.

Recomandari

Torturi