Tort delicios cu 1000 de fete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul delicios cu 1000 de fete este un tort de fructe foarte aromat, pe care il puteti servi chiar si in zilele festive.

Ingrediente

    • 260 gr zahar
    • 1 cutie compot de anans taiat cubulete
    • 150 gr stafide
    • 1 litru frisca lichida
    • 6 oua
    • 1 litru lapte
    • 3 plicuri gelatina granule
    • 1 pachet piscoturi de sampanie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 20 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Se amesteca bine galbenusurile cu 450 ml de lapte si cu zaharul.Se fierbe amestecul la bain-marie, pana se ingroasa. Se adauga gelatina dizolvata in laptele ramas si se tine pe foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana. Se ia amestecul de pe foc si se adauga albusurile batute spuma. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se adauga frisca batuta spuma tare.
  2. Se tapeteaza o tava rotunda de tort  cu hartie de copt si se asaza pe peretii ei piscoturile de smapanie, in pozitie verticala. Se toarna compozitia racita, alternand straturi de crema cu straturi formate din bucati de ananas si stafide. Deasupra compozitiei se asaza vertical piscoturile care for forma baza tortului.
  3. Se baga tortul la frigider peste noapte ( de preferat 15 ore), apoi se rastoarna pe un platou. Se inlatura hartia de copt si se decoreaza cu frisca.

Recomandari

Torturi