Tort cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu caise este un tort aromat foarte gustos, perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 200 gr unt
    • 75 gr zahar
    • 3 linguri cu lapte
    • sare
    • 250 gr gem
    • 10 caise coapte sau 20 de jumatati de caise scoase din dulceata
    • 4 albusuri

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Faci un aluat frantuzesc din faina, unt, lapte, zahar si sare. Framanti pana devine pasta omogena, lasi o ora la rece, intinzi foaie, impaturesti, lasi la congelator jumatate de  ora, intinzi iar foaie, impaturesti, intinzi foaie de marimea tavii de prajituri, imparti in 4, faci 4 bile, pe care le bati de planseta putin infainata.
  2. Intinzi 4 foi, le coci pe fundul tavii, le scoti cu atentie si le ungi cu spuma de ou in care ai incorporat 1 cana plina cu gem de caise. Lipesti foile intre ele, iar foaia de deasupra o decorezi cu jumatati de caise.
  3. Tai felii potrivit de mari cand tortul s-a racit si servesti ca desert.

Recomandari

Torturi