Tort Indiana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Indiana este perfect pentru mesele festive, pentru ca se prepara usor si este foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar pudra
    • 6 lingurite faina
    • vanilie
    • 750 gr frisca

    PENTRU GLAZURA:

    • 2 linguri cacao
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita unt
    • 100 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se bat spuma tare albusurile si se amesteca cu galbenusurile. Se pune faina si se amesteca usor. 
  2. Se pune compozitia la copt, in tava tapetata cu unt si imbracata in hartie unsa, la foc potrivit, timp de 40 de minute.
  3. Pentru glazura se fierbe laptele intr-o craticioara, se pune in lapte cacaua si zaharul apoi se amesteca pana se ingroasa. Se ia craticioara de pe foc si se adauga untul, frecand pana se raceste. Se taie blatul in doua foi inegale.
  4. Se asaza foaia mai groasa pe un platou si pe ea se pune, cat mai in mijloc, frisca. Deasupra se asaza foaia subtire care isi va lasa marginile in jos. Se imbraca tortul in glazura.

Recomandari

Torturi