- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Tortuletul de ciocolata umplut cu cirese este un desert rafinat si delicios care va va face cu siguranta pacere sa il savurati.
		
		Ingrediente
		
			PENTRU TORTULET:
- 20 gr faina
 
- 100 gr ciocolata de menaj
 
- 80 gr unt
 
- 70 gr zahar
 
- 2 oua
 
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 lingura de frisca lichida
 
- 50 gr ciocolata cu lapte
 
- 100 gr dulceata de cirese
 
PENTRU DECOR:
- cirese
 
- frunze de menta proaspata
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata cu lapte si topeste-o la bain-marie. Cand ciocolata s-a topit complet amestec-o cu dulceata de cirese. Intinde compozitia pe o placa metalica si bag-o in congelator.
 
- Bate ouale cu zaharul, apoi adauga faina. Topeste untul si ciocolata de menaj, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua cu zahar si faina.
 
- Pune compozitia obtinuta intr-un pos si umple pana la jumatate 4 forme mici de tort. Infige in mijloc o bucata din foaia de ciocolata cu dulceata congelata, apoi umple formele pana sus. Pune formele intr-o tava de cuptor si coacele circa 10 minute in cuptorul incins.
 
- Scoate tortuletele din forma si deocreaza cu cateva cirese si frunze de menta.
 
Sfat: 
aca  folosesti frome mai joase, este indicat sa le umpli 2/3 cu compozitia de ciocolata si sa infigi in mijloc o bucata de ciocolata cu cirese congelata. In felul acesta, in timpul coacerii, ea va cadea in interior, fara a atinge insa fundul formei.