Turnulete cu biscuiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turnuletele cu biscuiti sunt de fapt niste tortulete mai mici, foarte gustoase si apetisante.

Ingrediente

    PENTRU BLATUL DE LA BAZA:

    • 120 gr unt
    • 250 gr biscuiti

    PENTRU BLATUL 2:

    • 4 oua
    • 20 gr faina
    • 130 gr zahar pudra
    • 30 gr cacao
    • 50 gr amidon
    • sare

    PENTRU SPUMA DE CIOCOLATA ALBA:

    • 2 galbenusuri
    • 250 ml frisca lichida
    • 2 linguri zahar pudra
    • 50 gr unt
    • 150 gr ciocolata alba

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blatul doi, se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se pun peste crema de galbenus. Se adauga faina, amidonul si cacaua, amestecate inainte si cernute deasupra vasului. Se amesteca rapid si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 10 minute si apoi se scoate si se lasa intre doua prosoape umezite.
  2. Pentru spuma de ciocolata se amesteca galbenusurile, zaharul si o lingura de apa rece. Apoi se transfera la bain-marie unde se bat 10 minute. Se scoate de la bain-marie si se mixeaza pentru 5 minute. Se topesc ciocolata alba cu untul si apoi se adauga in amestecul mixat de la bain-marie. Se bate frisca si se adauga, amestecand usor.
    Pentru stratul de jos se marun?esc biscui?ii si se amesteca bine cu untul moale. Se rasfira cu degetele si apoi, in cercuri de metal asezate pe farfurii sau o tava, se cladeste primul strat. Se decupeaza din blatul copt al doilea strat si se pune in cercul de metal peste biscui?i si apoi se pune spuma de ciocolata alba.
  3. Se da totul la rece pentru 6 ore si, la servire, se ridica cercul de metal si se pun bombonelele sau  fulgi de ciocolata.

Recomandari

Torturi