Tort de capsuni cu iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ce desert poate fi mai îmbietor decat unul preparat cu fructele verii? Va prezentam un tort cu capsuni foarte apetisant, usor de preparat, tort ce poate fi considerat un deliciu racoritor im zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 600 gr capsuni
    • 200 gr iaurt gras
    • 300 ml frisca lichida
    • 200 ml lapte
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 pliculete gelatina
    • 1 esenta vanilie
    • 200 gr piscoturi

Instructiuni de preparare

  1. Pui gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece, si o lasi sa se dizolve timp de 15 minute. Bati frisca lichida si o amesteci cu iaurtul, zaharul pudra si esenta de vanilie.
  2. Dupa cele 15 minute puui gelatina la bain-marie sa se topeasca complet, avand grija sa nu dea in clocot. Cand este dizolvata complet se lasa sa se racoreasca apoi se adauga in crema de iaurt si se amesteca.
  3. Inmoi piscoturile in lapte si imbraci cu ele o forma de tort cu marginile detasabile. Peste piscoturi intinzi crema de iaurt, pui 100 gr capsuni pasate si bagi tortul la frigider pentru cel putin doua ore.
  4. Cand crema este inchegata se decoreaza tortul cu restul de capsune taiate felii apoi  se mai baga la frigider pentru 2-3 ore, de preferat peste noapte.

Recomandari

Torturi