Tort cu pere-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu pere este desertul ideal mai ales toamna cand este sezonul perelor aromate, astfel tortul va avea si el o aroma foarte gustoasa!

Ingrediente

    • 8 pere
    • 120 ml lapte
    • 250 gr faina
    • 1 1/2 lingurite praf de copt
    • 200 gr ciocolata
    • 3 oua
    • 120 gr unt
    • 150 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • scortisoara
    • 1/2 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata perele de coaja, taie-le in jumatati si scobeste-le miezul. Topeste pe foc mic, jumatate din cantitatea de ciocolata in 3-4 linguri cu lapte.
  2. Pune apa intr-o cratita mare, zahar, scortisoara si cateva picaturi de esenta de vanilie si lasa-le sa de-a intr-un clocot. Adauga perele, lasa-le sa  dea in 2-3 clocote, apoi scoate-le pe un platou.
  3. Bate spuma untul cu zaharul, adauga ouale unul cate unul si freaca bine, pana se omogenizeaza. Adauga ciocolata topita si laptele, alternand cu faina amestecata cu praful de copt si putina sare.
  4. Pune hartie de copt in forma de tort si toarna jumatate din aluat. Asaza jumatatile de para, din nou aluat si iarasi pere. Baga tava in cuptorul incins si lasa pana cand scobitoarea introdusa in mijloc iese curata ( cam 40 de minute). Lasa sa se raceasca putin, apoi toarna restul de ciiocolata, topita cu o lingura de unt, si da la rece  pana se intareste ciocolata, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Torturi