Tort de mere cu glazura de caramel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de mere cu glazura de caramel, desi este usor de preparat, este un desert foarte apreciat de cunoscatori pentru aroma lui rafinata.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 400 gr zahar tos alb
    • 300 ml ulei
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 3 oua
    • 600 gr faina alba
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingurita sare
    • 3 mere curatate si tocate marunt
    • 150 gr nuci tocate

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 gr unt
    • 2 lingurite lapte
    • 100 gr zahar brun

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare mixati zaharul, uleiul, esenta de vanilie si ouale, amestecand la viteza medie pana cand obtineti un amestc pufos. Separat, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea, apoi ametstecati cele doua compozitii pana se omogenizeaza. In aluatul obtinut adaugati nucile si merele, amestecand usor cu  o paleta, apoi turnati intr-o tava de tort sau de guguluf, tapetata cu hartie de copt.
  2. Coaceti tortul 1 ora si 20 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand estse gata, scoateti-l din cuptor si lasati 20 de minute in tava sa se racoreasca, apoi transferati-l pe un gratar ca sa se raceasca.
  3. Intre timp preparati glazura, punand untul, laptele si zaharul intr-o cratita pe foc mediu. Se aduce amestecul la punctul de fierbere, amestecand continuu ca sa se topeasca zaharul, apoi lasati sa se raceasca. Cu lingura glazurati tortul racit si lasati-l pe gratar pana se intareste glazura, apoi il puteti portiona.

Recomandari

Torturi