Tort locomotiva cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul locomotiva cu nuca este un tort foarte aromat si gustos, pe care il puteti prepara cu orice fel de crema doriti pentru ca garantat va fi pe placul copiilor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 linguri zahar
    • 1 fiola esenta de vanilie
    • 10 oua
    • 12 linguri de faina
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr zahar
    • 300 ml lapte
    • 5 galbenusuri
    • 420 gr margarina
    • 3 linguri cacao
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 fiola esenta de rom

    PENTRU DECOR:

    • 225 gr nuca macinata
    • 1 pachet biscuiti rotunzi
    • jeleuri colorate
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 rulouri de vanilie
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 300 ml zeama de compot de ananas

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 70 minute
Timp de coacere 40 minute

  1. Pentru blat se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza continuu pana se topeste complet, iar spuma este teapana. Se adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara ingusta, dar inalta,unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina, si se coace 40 de minute, la foc mic.
  2. Pentru crema, se amesteca laptele cu galbenusurile, amidonul, cacaua, esenta de rom si 200 gr de zahar, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  3. Se freaca margarina spuma cu restul de zahar, apoi se incorporeaza treptat in compozitia cu lapte.
  4. Se taie blatul racit in doua foi pe orizontala. O foaie se taie in doua pe verticala, iar bucatile obtinute se taie si ele in doua pe orizontala. Partea cealalta se taie in doua pe orizontala, astfel se va forma baza locomotivei.
  5. Se insiropeaza putin blaturile in zeama de compot de ananas, oprind putina si pentru uns tortul.
  6. Pe o tava, se pun unul din blaturile mari, se unge cu crema si se acopera cu al doilea.
  7. Din cele 4 blaturi mici, se formeaza cabina locomotivei, punand crema intre ele. Cu un cutit subtire si ascutit se sculpteaza locomotiva, apoi se imbraca tot tortul cu crema si se tapeteaza cu nuca macinata. Se decoreaza tortul dupa preferinta fiecaruia, cu biscuitii rotunzi in loc de roti si rulourile de vanilie pentru tuburile de fum.

Recomandari

Torturi