- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada-omida de ciocolata este un tort foarte haios si aromat, foarte indragit de copii, care va pot ajuta la decuparea martipanului.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 80 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de astepare 4 ore
- Se topeste ciocolata la bain-marie. Galbensurile se freaca cu untul si cu ciocolata topita si racita. Se bat spuma albusurile, adaugand treptat zaharul pudra, apoi se amesteca cele doua compozitii, omogenizandu-le. In compozitia obtinuta se incorporeaza faina cernuta si se toarna totul intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul 40 de minute, la foc moderat, apoi se tine in forma 10 minute sa se racoreasca si se rastoarna pe un gratar sa se raceasca complet.
- Pentru glazura, se topeste ciocolata la foc mic, amestecand continuu. Se adauga praful de frisca si zaharul pudra cu aroma de vanilie si se lasa sa mai fiarba 5t minute, la foc mic. Se adauga treptat oul batut, amestecand energic si mai lasi sa fiarba inca 5 minute, amestecand continuu.
- Se taie blatul racit in doua pe orizontala, se intinde gemul de caise pe blatul de la baza, se asaza al doilea blat si se acopera cu glazura de ciocolata.
- Se bat spuma cele doua albusuri , se amesteca cu pudra de migdale, cu zaharul pudra si cu cel vanilat, apoi se framanta bine pana se obtine o pasta omogena. Se opreste o bucatica, iar restul se imparte in doua si se coloreaza o parte cu galben si cealalta cu portocaliu.
- Se intinde pasta de martipan in foaie subtire si din foaia alba se decupeaza ochiii, din cea galbena fata iar din cea portocalie piciorusele. Se lipesc formele decupate de tort si se decoreaza cu ornamentele alese de dvs.
- Cand este gata tortul se da la rece pana in momentul servirii.