Tort de biscuiti cu crema de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de biscuiti cu crema de vin este un tort delicios si foarte bun, pe care il puteti prepara impreuna cu cei mici, deoarece nu necesita coacere.

Ingrediente

    • 4 galbenusuri
    • 8 linguri zahar
    • 2 linguri faina
    • 1 litru lapte
    • 100 ml vin alb
    • 500 gr biscuiti simpli

    PENTRU GLAZURA:

    • 4 albusuri
    • 4 linguri zahar pudra
    • vanilie
    • 3 linguri marmelada de caise

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine galbensurile cu zaharul pana cand crema isi mareste volumul si devine alba la culoare, apoi se adauga faina, apoi, treptat laptele clocotit. Se pune vasul la foc mic sau la bain-marie pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu. Se ia crema de pe foc, se adauga vinul, apoi se omogenizeaza compozitia.
  2. Se rup bucati mici biscuitii si se asaza intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa cu unt. Se toarna deasupra creama fierbinte si se lasa sa se raceasca.DUpa ce crema s-a racit bine, se baga forma la frigider pana a doua zi 
  3. Pentru glazura se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si cu vanilia, adaugand spre final marmelada de caise.
  4. Se rastoarna tortul pe un platou si se imbraca cu glazura proaspat preparata, apoi se poate servi.

Recomandari

Torturi