Tarte cu visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartele cu visine trebuie sa le incercati pentru ca sunt atat de bune incat le veti prepara ori de cate ori doriti un preparat dulce si aromat.

Ingrediente

    • 1 borcan mare de visine conservate
    • zahar, dupa gust
    • 400 gr aluat nisipos dulce
    • 1 lingura amido de porumb
    • 1 ou batut
    • zahar pudra pentru decor

    USTENSILE:

    • 4 forme de minitarte cu diametrul de 10 cm

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 30 de minute

  1. Inpartiti aluatul in doua si intindeti prima foaie la o grosime de 5 mm.Taiati 4 discuri cu diametrul de 15 cm si fixati-le in forme, prin apasare. Intindeti restul de aluat si taiati 4 discuri cu diametrul de 12,5 cm si dati-le deoparte.Bagati formele de tarta la frigider, sa se raceasca pana este gata umplutura.
  2. Scurgeti visinele si partati zeama. Incalziti zeama de visine intr-o craticioara,pe foc mic. Amestecati amidonul cu 2 linguri de apa, pana se  omogenizeaza si, cand zeama este calda, turnati in ea amidonul, amestecand energic cu telul pana cand amestecul se ingroasa si se omogenizeaza. Indulciti dupa gust si dati departe sa se raceasca.
  3. Impartiti cantitatea de visine in formele de tarta si turnati putin sos in fiecare. Umeziti marginea aluatului din forme, asezati capacele de aluat si lipiti marginile. Ungeti deasupra cu oul batut si gauriti cu un cutit fiecare capac.
  4. Coaceti tartele 30 de minute, pana cand aluatul este rumen si copt, apoi presarati zahar pudra si serviti cu frisca si restul de sos de visine.

Recomandari

Tarte