Tarte cu struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartele cu struguri sunt foarte bune si se pot servi atat ca desert cat si ca aperitiv dulce.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr faina
    • 1 lingurita zahar
    • sare
    • 1 lingura apa rece
    • 1 ou
    • 90 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr boabe de struguri
    • sirop din dulceata

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta bine aluatul, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 2 ore.
  2. Se ung cu unt formele pentru tarte mici. Se intinde o foaie de 5 mm grosime, se taie rondele putin mai mari decat formele si se preseaza aluatul in ele. Se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu o hartie si se pun cateva boabe de fasole ca sa-l apese. Se coc tartele in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
  3. Cand sunt gata, tartele se scot din forme, se pun pe un platou si se umplu cu boabe de struguri peste care se toarna sirop din dulceata, dupa gust.

Recomandari

Tarte