Tarta cu portocale rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta cu portocale rosii iti va satisface pofta de dulce si nevoia de o reteta noua. Iti garantam ca vei avea parte de aprecierea familiei si, nu in ultimul rand, de propria multumire de... gospodina!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr biscuiti simpli
    • 200 gr unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 ml zeama de portocale rosii
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • coaja rasa de la 1/2 portocala rosie
    • 1/2 portocala rosie taiata felii
    • 500 gr branza proaspata de vaci scursa
    • 150 gr zahar tos
    • 400 gr smantana grasa
    • 3 pliculete de gelatina
    • 1 lingura zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se sfarma biscuitii cu un sucitor si se  pun intr-un castron. Se amesteca apoi cu untul moale pana se obtine un compozitie faramicioasa, care se intinde pe fundul unei forme de tort mai mici si se da la frigider pentru 20 de minute.
  2. Intre timp se prepara crema mixand branza proaspata cu zaharul, esenta de portocale si smantana. Se adauga doua pliculete de gelatina topita in putina apa. Se  ia un sfert din compozitie, iar restul se amesteca cu coaja rasa de portocala rosie.
  3. Se pune la inmuiat in 100 ml de apa rece pliculetul de gelatina ramas, apoi se pune pe aragaz pentru ca gelatina sa se topeasca complet. Zeama de portocale se amesteca cu zaharul pudra si se da in clocote apoi se amesteca cu gelatina topita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se raceasca.
  4. Se pune peste compozitia de biscuiti din tava, jumatate din crema de branza cu coaja rasa de portocale, se stropeste cu putin suc de portocale cu gelatina apoi se adauga restul de crema cu coaja de portocale. Deasupra se intinde crema alba si se toarna restul de suc de portocale cu gelatina. Se garniseste cu felii subtiri de portocala rosie si se serveste dupa ce sta la frigider 4-5 ore.

Recomandari

Tarte