Tarta cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cine nu ar vrea sa manance ceva bun, plin de vitamine si samai si arate senzational?Daca va aflati printre cei carora cu siguranta le-am facut pofta incercati aceasta tarta cu ciuperci nu veti fi dezamagit!

Ingrediente

    • 400 gr aluat foietaj
    • 400 gr ciuperci
    • 250 gr branza de burduf
    • 2 oua
    • 2 rosii
    • 2 linguri smantana
    • 50 ml supa de legume (sau apa calda)
    • 1 legatura ceapa verde
    • marar
    • patrunjel  verde
    • ulei de masline
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins. Se adauga ciupercile, curatate si spalate si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se stinge cu supa de legume, si se mai lasa sa firba pana cand ciupercile sunt patrunse iar supa a scazut. Se adauga mararul si patrujelul verde tocat fin si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Se inlatura tigaia de pe aragaz si se lasa sa se racoreasca putin.
  2. Dupa ce compozitia de umplutura s-a racorit, se incorporeaza ouale batute cu smantana si putina sare.
  3. Aluatul de foietaj se desface si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu putin ulei. Peste aluat se rastoarna umplutura cu ciuperci, se presara deasupra branza de burduf bucatele, si se decoreaza cu rondele de rosie si fasii de ardei gras.
  4. Se baga tarta in cuptorul preincalzit si se coace 45 de minute, la foc potrivit.

Recomandari

Tarte