Tarta cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Incarcati aceasta tarta minunata cu legume daca nu stiti ce sa mai gatiti la masa de pranz.Este preparatul perfet din punct de vedere nutritional, iar gustul este delicios.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 1 cub drojdie
    • 60 gr unt moale
    • 200 ml apa calduta
    • 1 lingurita sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4-5 ciuperci
    • 1 dovlecel
    • 1 cepa
    • 2 ardei grasi
    • 3 catei de usturoi
    • 50 gr  maslina fara samburi
    • 150 telemea de oi
    • 3 oua
    • 50 gr unt
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina pe o planseta, se face o adancitura in mijlocul ei, se dauga untul, putina sare si apa calduta amestecata cu drojdia. Se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa 30 de minute la crecut, in loc calduros.
  2. Intre timp, se toaca ceapa marunt, se caleste in unt bine incins, amestecand mereu, pana se inmoaie. Se adauga apoi ciupercile feliate, dovlecelul taiat cubulete si ardeii taiati fasii inguste. Se continua calirea, amestecand mereu, pana cand scade toata zeama, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Se intinde aluatul in foaie subtire si se imbraca cu ea o torma rotunsa de tarta, lasand aluatul sa cada peste margini. Se condimenteaza amestecul de legume cu sare si piper, dupa gust, se amesteca cu maslinele feliate, patrunjel verde tocat, ouale, usturoiul zdrobit si bucatele de telemea, apoi se toarna compozitia in forma, peste foaia de aluat. Se acopera pe jumatate cu aluatul cazul in plus pe margini, se unge cu unt, si se baga in cuptorul incins pentru 50 de minute, la foc potrivit.

Recomandari

Tarte