Tarta cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu dulceata este o tarta rapida, economica si foarte gustoasa pe care o puteti servi chiar si a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 100 gr unt
    • 2 linguri cu zahar
    • sare
    • 2 linguri cu apa calda

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri cu unt
    • 2-3 linguri cu faina
    • 250 ml lapte fiert
    • sare
    • 2 galbenusuri
    • zahar vanilinat
    • 1 borcan cu dulceata de caise sau de piersici
    • 200 gr zahar tos

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat nisipos din faina, unt, zahar topit in 2 linguri cu apa si un praf de sare.
  2. Lasi sa se odihneasca la rece cat faci crema: incalzesti untul intr-o cratita, adaugi faina in ploaie, omogenizezi, subtiezi cu lapte dulce turnat cate putin si fierbi sosul 10 minute pe foc mic. Amesteci fara intrerupere cu o lingura de lemn, pui zaharul in doua-trei reprize, ai grija sa nu se prinda de cratita. Tragi vasul de pe foc, lasi sa se raceasca 15 minute, incorporezi galbenusurile pe rand, pui vanilia si putina sare.
  3. Amesteci si mai lasi pe foc 2 minute. Scoti aluatul din frigider, intinzi coca in forma de prajitura, coci la foc moderat 20 minute, rastorni crema, decorezi cu caise sau piersici din dulceata si mai tii forma la cuptor 10 minute. Racesti si tai patrate, servesti simpla.

Recomandari

Tarte