Tarta cu lamaie si bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu lamaie si bezea este o tarta dulce-acrisoara care poate fi servita fie calda fie rece ea avand arome mult mai puternice daca o tineti peste noapte in frigider.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 biscuiti cu ovaz
    • 100 gr margarina

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr branza mascarpone
    • 200 gr margarina
    • 250 gr zahar
    • 8 galbenusuri
    • 2 lamai

    PENTRU BEZEA:

    • 4 albusuri
    • 200 gr zahar pudra
    • 4 plicuri zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Se sfarama biscuitii intr-un castron peste care se adauga margarina si se incorporeaza bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o foma de tarta, se preseaza si se uniformizeaza, apoi se baga in frigider pentru 30 de minute.
  2. Pentru prepararea cremei se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de la cele 2 lamai, margarina si se amesteca energic. Se pune compozitia la baie de abur, pana se ingroase putin,apoi se lasa sa se racoreasca.Se incorporeaza crema mascarpone si sucul de la lamai.
  3. Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se pune deasupra albusurile batute spuma cu zaharul  pudra si cel vanilat.
  4. Se baga tarta in cuptor pentru 20 de minute, pe gratarul de sus. Cand bezeaua se rumeneste putin, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin inainte de a servi.

Recomandari

Tarte