Budinca de spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de spanac este o reteta deosebit de consistenta, cu ingrediente variate care rezulta intr-o combinatie delicioasa si hranitoare.Budinca de spanac este o mancare foarte gustoasa si simplu de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr piure de spanac scurs de zeama
    • 3 felii franzela
    • 150 ml lapte dulce
    • 200 gr smantana groasa
    • 2 linguri telemea de oi rasa
    • 100 gr cascaval ras
    • 1 lingura migdale
    • 6 oua
    • 20 gr unt
    • 3 linguri pesmet

    PENTRU SOSUL ALB:

    • 50 gr unt
    • 50 gr faina
    • 250 ml lapte dulce
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea sosului alb se caleste faina in unt, amestecand continuu. Se stinge cu lapte si se fierbe pana se ingroase. Se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
  2. Separat, se inmoaie feliile de franzela in lapte, se stoarce usor si se amesteca cu piureul de spanac. Se adauga branza de oi rasa, galbenusurile, smantana, apoi sosul alb. La sfarsit, se inglobeaza delicat, albusurile de ou batute spuma tare cu putina sare.
  3. Se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet cateva forme mici termorezistente( sau una mai mare), in functie de numarul portiilor, in care se toarna compozitia de budinca. Deasupra se presara cascaval ras si migdalele, apoi se introduc in cuptorul bine incins pentri circa 45 de minute. Nu e deschide usa cuptorului in primele 20 de minute deoarece budinca se va lasa, iar cand este gata,se serveste fierbinte.

Recomandari

Tarte