Tarta de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de dovleac este o tarta aromata de toamna, pe care o puteti prepara si ca tarta aperitiv fara sa mai adaugati zahar...

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 1/2 lingurita sare
    • 80 ml apa calduta
    • 150 gr unt
    • 3 linguri zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr dovleac
    • 1 portocala
    • 2 oua
    • 1 lingura zahar tos
    • 1 lingurita scortisoara
    • 250 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si cu sarea. Se adauga untul moale, care se incorporeaza in faina cu degetele. Trebuie sa se obtina un aluat sfaramicios in care, apoi, se toarna apa. Se amesteca bine pentru a obtine un aluat omogen care se intinde imediat in tava de copt unsa cu  putin unt, intepand din loc in loc cu furculita.
  2. Pentru umplutura, se taie dovleacul si se curata de coaja, se taie pulpa in bucati mici care se pun intr-o craticioara impreuna cu sucul de la portocala, 50 gr de zahar si se completeaza cu apa cat sa acopere dovleacul. Se lasa la fiert pana cand se evapora lichidul si dovleacul incepe sa se caramelizeze.
  3. Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se racoreasca, apoi se mixeaza pentru a obtine un piure.
  4. Intr-un vas se amesteca frisca lichida cu ouale, zaharul ramas si scortisoara. Se adauga piureul de dovleac, se amesteca si se toarna in tava cu aluat, acre se baga in cuptor pentru 25 de minute.
  5. Dupa ce s-a copt, se scoate imediat din tava si se lasa sa se racoreasca, iar in momentul servirii se presara cu zahar tos.

Recomandari

Tarte