Tarta dadacei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta dadacei este o delicioasa tarta care este mereu delicioasa, indiferent de ocazie. Fie ca e servita la micul dejun sau ca desert este mereu o placere sa gusti o felie din tarta dadacei.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr unt
    • 300 gr faina
    • 1 ou
    • 150 gr zahar
    • 1 plic drojdie
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 ml lapte
    • 150 gr zahar
    • 50 gr faina alba
    • 25 gr seminte de pin
    • 2 oua
    • 1 lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Cerne faina, adauga zaharul, putina sare, oul si drojdia. Amesteca ingredientele cu o furculita, adauga untul taiat bucati si framanta apoi rapid cu mainile pana obtii un aluat neted si omogen pe care pune-l intr-o folie de plastic si baga-l pentru 30 de minute in frigider.
  2. Pune intr-un catsron ouale si bate-le. Adauga treptat zaharul (pastreaza o lingurita), 50 gr faina cernuta, zaharul vanilat, putina sare, coaja rasa si zeama de la lamaie si bate totul pana obtii o compozitie neteda.
  3. Pune la fiert laptele cu zaharul oprit si, clocotit, toarna-l in compozita cu oua, amestecand continuu. Pune totul din nou la fiert 1-2 minute, amestecand permanent.
  4. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in trei. Din prima parte intinde o foaie rotunda si imbraca fundul unei forme de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Din a doua parte de aluat modeleaza un rulou si imbraca cu el marginea formei, dandu-i o inaltime de 3 cm.
  5. Toarna crema racita, pliaza marginea de aluat peste crema si stropeste-o cu putin lapte. Intinde din aluatul ramas o foaie rotunda si asaz-o peste umplutura, lipindu-i marginile. Presara semintele de pin si coace tarta 45 de minute in cuptorul incins.
  6. Cand tarta este gata las-o sa se raceasca si serveste-o presarata cu zahar pudra.

Recomandari

Tarte