Tarta cu sunca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O tarta delicioasa cu sunca pentru un pranz in familie.Gustul acestei tarte va aduce cu siguranta aminte de momente din copilatie petrecute langa cei dragi!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 400 gr cartofi
    • 2 oua
    • 250 gr unt
    • sare

    PENTRU COMPOZITIE:

    • 300 gr sunca presata
    • 2 oua
    • 5 linguri smantana
    • 300 gr cascaval

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine catrofii si se pun la fiert in coaja, intr-o oala  cu apa si putina sare. Se lasa sa fiarba pana cand intra furculita lejer in ei, moment in care se scot si se lasa sa se raceasca. Cand cartofii sunt reci se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau se paseaza cu un mixer.
  2. Se incorporeaza faina, ouale, untul si putina sare. Se framanta toate ingredientele, iar aluatul se da la rece pentru 30 de minute.
  3. Separat, se amesteca intr-un castron ouale batute cu smantana. Se adauga sunca presata cubulete si cascavalul ras.
  4. Din aluat se intinde o foaie, cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu unt. Se toarna compozitia si se baga tarta la cuptor 45 de minute. Tarta dupa ce s-a racorit se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte