Minitarte cu vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele cu vinete desi sunt de post, sunt delicioase, mai ales daca le serviti reci, a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 250 ml apa
    • 25 gr drojdie
    • 2 linguri sare
    • 500 gr faina alba
    • 4 linguri ulei
    • 1 cartof fiert
    • 1 lingura zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 cepe albe
    • 5 linguri ulei
    • 2 vinete mici
    • 1 rosie
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de dospire 40 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Amesteca faina cu sarea, zaharul si apa, apoi incorporeaza uleiul. Adauga cartoful zdrobit si drojdia, apoi framanta energic 10 minute. Acopera alatul cu un servet curat si lasa-l la dospit, in loc calduros, 40-50 minute.
  2. Intre timp, coace vinetele, curata-le fierbinti si lasa-le sa se scurga jumatate de ora, pe un tocator de lemn inclinat. Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei pana cand se inmoaie, apoi adauga rosia decojita si taiata cubulete, amestecand.
  3. Toaca vinetele si pune-le in tigaie si lasa pe foc 15 minute, adaugand sare si piper, dupa gust.
  4. Intinde aluatul in foaie si, cu un pahar decupeaza discuri de aluat. Pune cu lingura din compozitia de legume in mijlocul fiecarui disc, apoi strange ca un cosulet. Asala minitartele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi coace-le 30 de minute, la foc moderat.

Recomandari

Tarte