Tarta cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu zmeura este o tarta delicioasa, aromata, al carei gust te duce cu gandul la aerul curat de munte!

Ingrediente

    • 400 gr foitaj
    • 8 galbenusuri
    • 100 gr faina
    • 200 gr unt
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 300 gr zmeura
    • 250 gr zahar
    • 250 ml lapte
    • 1 lingura zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Aluatul desfa-l cu atentie si intinde-l in forma de tarta. Acopera-l cu hartie pergament si boabe de fasole, apoi baga tava in cuptorul incins vreo 10-15 minute.
  2. Intr-o craticioara, freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporeaza faina si subtiaza cu laptele caldut, amestecand continuu. Pune vasul pe baie de aburi si omogenizeaza cu o lingura de lemn pana ce crema se ingroasa si nu se mai simte gustul fainii. Da vasul deoparte si lasa sa se raceasca, nu inainte de a pune o folie alimentara deasupra, ca sa nu faca pojghita.
  3. Intre timp, freaca untul spuma cu zaharul pudra. Cand crema s-a racit, incorporeaza untul frecat, umple tarta racita si asaza fructele.
  4. Inainte sa tai tarta da-o la rece  pentru 2-3 ore, ca aromele sa se combine.

Recomandari

Tarte