Linzer cu gem de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Linzer cu gem de capsune este de fapt o tarta dulce si gustoasa, pe acre o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 130 gr faina
    • 130 gr zahar
    • 130 gr unt
    • 130 gr nuci macinate
    • 4 galbenusuri
    • 500 gr gem de capsune

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii

Timp de preparare 35 minute+ 55 minute coacere+ 30 minute asteptare

  1. Se amesteca nucile macinate cu zaharul si faina. Se adauga galbenusurile si untul taiat in bucatele. Se adauga 2-3 linguri de apa, doar pentru a inmuia si aduna aluatul.
  2. Se aduna aluatul intr-o bila care se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la rece pentru 30 de minute.
  3. Pe masa usor presarata cu faina se intinde aluatul cu sucitorul si apoi se transfera in tava de copt cu diametru de 18 cm. Se taie marginile aluatului care depasesc forma. Se pune gemul si deasupra se face un grilaj din restul de coca pastrat de la taierea foii de aluat. Se coace timp de 55 de minute.

Pentru o tarta sarata se foloseste acelasi aluat fara adaugarea de nuci. Untul trebuie sa fie moale, dar nu topit, si se poate inlocui si cu ulei cald cand este post.

Recomandari

Tarte