Tarta cu fructe de padure- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu fructe de padure este foarte aromata si usor de preparat, fiind de cele mai multe ori, desertul preferat al celor mici.

Ingrediente

    • 170 gr faina alba
    • 510 gr zahar tos
    • 100 gr unt
    • 2 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • sare
    • 20 ml apa minerala
    • 50 ml coniac
    • coaja rasa de lamaie
    • 500 gr fructe de padure

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina pe o planseta, se face o scobitura in mijlocul gramajoarei de faina in care se adauga 1 lingurita de zahar vanilat, coaja de lamaie, sarea, lingurita de apa rece, oul si untul moale. Se framanta bine, iar alutul obtinut se aduna sub forma de bulgare si se lasa la frigider timp de minim 2 ore pentru fragezire.
  2. Se intinde din aluat o foaie groasa de 1-2 cm, apoi se se decupeaza din aceasta o bucata ceva mai mare decat forma in care se va coace aluatul. Forma, de preferat cu margini cat mai joase, se unge cu unt, apoi se adauga bucata decupata de aluat si se apasa cu degetul pe margini ca sa se formeze o mica bordura. Aluatul ce iese in afara bordurii se taie. Pentru ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul, acesta este intepat de 4-5 ori cu varful unui cutit si tot din acelasi motiv se adauga deasupra aluatului o hartie unsa cu unt pe care se aseaza boabe de mazare, fasole sau porumb care vor apasa aluatul.
  3. Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, dupa care se scot hartia si boabele, se unge blatul cu ou batut si se mai lasa cateva minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
  4. Fructele se curata, se spala intr-o apa si se scurg bine. Se aseaza pe blatul tartei, iar pe deasupra se toarna un sirop gros de zahar amestecat cu cognac sau un jeleu de fructe.

Recomandari

Tarte