Tarta cu branza si sos de fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu branza si sos de fructe este o tarta racoritoare si energizanta de vara, pe care o veti indragi daca o serviti rece.

Ingrediente

     PENTRU ALUAT:

    • 160 gr faina
    • 100 gr unt
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri suc de portocale

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr crema de branza
    • 200 gr mascarpone
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 4 foi de gelatina
    • 125 g zahar pudra

    PENTRU SOSUL DE FRUCTE:

    • 250 gr visine congelate
    • 3 linguri sirop de fructe
    • 2 foi gelatina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 45 minute+ 25 minute coacere+12 ore asteptare

  1. Pentru aluatul de baza se mixeaza toate ingredientele si apoi pasta rezultata se intinde intr-o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Se niveleaza cu degetele pentru a obtine o baza dreapta si apoi se da la cuptor pentru 25 de minute.
  2. Pentru umplutura se pune gelatina sa se inmoaie in apa rece iar branza cu mascarpone si cu zaharul se mixeaza. Se incalzesc 50 ml de smantana pentru frisca si se amesteca cu gelatina scursa de apa in care a stat. Se amesteca bine.
  3. Se bate smantana pentru a obtine frisca si se adauga cu grija la crema de branza, odata cu gelatina incorporata in lichidul caldut. Se amesteca totul si se lasa sa se raceasca.
  4. Pentru sos, fructele si o lingura-doua de apa se fierb si apoi se paseaza. Se retin cateva fructe pentru servire. Foile de gelatina se inmoaie in apa rece. Apoi, fructele pasate impreuna cu sucul de fructe si gelatina scursa se vor pune pe foc sa fiarba un clocot.
  5. Pe blatul racit se asterne crema de branza, se niveleaza si se toarna sosul de fructe. Se decoreaza cu fructele pastrate si se da la rece pentru 12 ore.

Se poate folosi si o solutie mai simpla prin utilizarea gelatinelor existente la pliculete care se prepara usor respectand indicatiile de ingrediente de pe plic.

Recomandari

Tarte