Tarta cu piersici si crema de branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu piersici si crema de branza este o tarat dulce si aromata, pe care trebuie sa o incercati in zilele cand aveti invitati la masa.

Ingrediente

    • 150 gr faina
    • 1/2 lingurita srae
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 3 linguri unt, la temperatura camerei
    • 1 ou
    • 100 ml lapte
    • 1 borcan de 800 gr de compot de piersici
    • 250 gr crema de branza, la temperatura camerei
    • 100 gr zahar tos alb

    PENTRU CRUSTA:

    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingura zahar tos alb

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina, sarea, praful de copt si praful de budinca. Se adauga untul taiat cubulete, ouale si laptele, si se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza. Se toarna ametsecul in tava unsa cu unt si peste  el se asaza piersicile din compot scurse si taiate felii.
  2. Intr-un bol se bate crema de branza pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si 3 lignuri de sirop din compotul de piersici si se amesteca bine de tot crema, apoi se repartizeaza uniform in tava, peste piersici.
  3. Separat, se amesteca scortisoara macinata cu lingura de zahar si se intinde peste  crema de branza, apoi tarta se coace in cuptorul incins 30-35 de minute, pana se rumeneste, apoi se lasa sa se raceasca  bine de tot inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Tarte