Tarta cu gem de caise si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu gem de caise si migdale este un preparat foarte aromat si gustos,mai ales daca il serviti rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 400 gr gem de caise
    • 400 gr aluat fraged
    • 150 gr zahar tos alb
    • 150 gr unt, la temperatura camerei
    • 100 gr orez macinat
    • 200 gr migdale macinate
    • 1/2 lingurita esneta de migdale
    • 2 oua
    • 30 gr fulgi de migdale

Instructiuni de preparare

  1. Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul in foaie de 5 mm grosime, apoi asezati-o in tava de tarta acoperind integral baza si marginile. Intepati din loc in loc cu o furculita, acoperiti cu hartie de copt , peste care asezati uniform bilele pentru copt orb. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi indepartati hartia si bilele si mai coaceti inca 5 minute.
  2. Separat amestecati untul si zaharul pana obtineti o crema fina si pufoasa, in care incorporati orezul si migdalele, alternand cu ouale batute, iar la final incorporati esenta de migdale.
  3. Cand aluatul de tarta este copt si racorit, intindeti gemul in strat uniform,  apoi turnati compozitia de migdale. Presarati fulgii de migdale si mai coaceti inca  30-35 de minute, pana cand tarta este rumena si coapta. Scoateti tarta din cuptor, lasati-o 20 de minute in tava sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Tarte